Sunday, 30 March 2014

pernampilan baru

Assalamualaikum..hai hello annyong... dh bkurung ak x bkk blog ni.. dh bsarang pon..hihih bile ak bkk blik blog ni n bce ape yg ak tlis..hahahah mmg lawak.. hehehe.. emmm ak pon dh mkin tue..dh 20-an dh..hahha tue kan.. n ak skrg dh study kat klmuc.. dh sem 4 insyaalah thn dpn abis la bljar..hehehe ak bkal chep pastry..heheh.. tp kan sjak ak dh 20-an ni hormon pon mkin btambah..mane x nye sbok jer mengatal nk kawin..hahhaah.. nk kawin tp x de clomln.. x per la.. insyaALah 1 ari nti ade.. seorg laki yg bleh imankn ku n bimbing ak kearah yg btol..sbb ak skrg ni benfkang bengkok..hahahha.. oh ye.. lg 1.. ak ngah kurangkan kpop ak..hahha.. wlaupon x 100/ tp ok la gak kn..hahhaha.meh kite cri clon kat masjid..heeheh..ko la semoge btemu lagi..bye.. annyong... assalamualaikum.. ;-)

Wednesday, 25 July 2012

KERANA KAU..AKU 2

Selepas beberapa jam terlantar di hospitah akhirnye az sedardari pengsannya.
‘adoi sakitnye satu badan ak, ape dh jdi ni.(tibe2 az tlihat kakinye bebalot dgan keadaan tergantung) eh? Nape ngan kaki ak ni.wuwuwu kaki ak patah ke. Wuwuwuw. Malangnye nasib ak ari pertame kat negare org.wuwwu (az tros meneros menangis melihat keadaannye pade ari pertame di negare org)
Tibe2 seorg laki masuk kedalam bilik az..
‘awak dh sedar.’ ‘awak saper? ;sebelom tu saye nk mintak maaf sgt2.saye la orgnye yg tlah langgar awak tadi.’ ‘awak?’ ‘yup. Saya mtak maaf sgt2 time tu saya memandu dlam keadaan mabuk.saya mtak maaf sgt2.’ (selepas az dengar sahaja pengakuan lelaki tu, az tros menangis teresak2.lelaki t upon teros panik) ‘eh kenape awak menangis ni.’ ‘mcm mane saye x sedih. Bru ari pertame sye kat cini dh kene bale.abis percutian sye kat korea ni.dh la kene tinggal kat wad ni 3 ari. Saye ade kat korea cume 5 ari je. Lgi 2 ari myb saye cume bleh ddk kat hotel je bb ssh nk jlan  :’(‘ ‘saya mtak maaf sgt3 sye x sengaje’
Tiba2
‘awak ok. Ade ade pape cedera x.saya mtak maaf sgt3 kat awak bb adik saye langgar awak’ ‘ok awk kate? X npak ke sye tbaring kat cini. Siap kaki bebalot lg. ok bendenye. Lg 1 awak ni spe lak!’ ‘maaf saye blom perkenalkan diri saye. Saya kim young gook . ni adik saya kim hyung joong. Sekli lg sye nk mtak maaf sbb adq sye dh langgar awak.boleh saye mintak 1 permintaan kat awak?’ ‘dh langgar org berani lg nk buat permintaan! Ape die permintaan nye.klu sye rase, sye bleh ikot, sye ikot, klu x maaf je la.’ ‘boleh x awak x buat laporan polis, atau menghebohkn psal bende ni. ni semua untuk menjage name baik keluarga saya. Sebgai balasan saya tanggong bil hospital awak dan awak dpat wad vip. Macam mane?’ ‘eemm…ok sya setuju dgn permintaan awk. Lg pon saya bkn nye kejam sgt pon.’ ‘btol ke.wahh!! bagus la klau mcm tu. Sbgai balasan nye, hyung joong akan teman awak kat cini spai awak sembuh.’ ‘ape? Nape saya pulak hyung. Kan ade rmai juru rawat kat cini. Biar la die org jage die je. Lg pon sye byk kerje nk buat.’ ‘jgn nk banyak karenah pulak. Awak yg menyebbkn die tlantarkan cini, lg 1, awk tu bkn nye kerje pon. Thu melepak n abis kan duit je. Dh, pokok nye awk kene jage die jugak klu x hyung repotkan appa.’ ‘isshhh hyung ni mengungkit pulak.ok la saya jage die. Tapi hyung janji jgn ngadu kat appa ok.’ ‘ok. Oh ye, sebelum tu, sape name awak.’ ‘oh, sory saya blom perkenalkan diri lagi. Saya nurazriena hanim. Bleh panggil hanim.’ ‘ok la klu dh x de pape lg saya mtak diri dulu. Lg pon saya main keluar je td dari pejabat. Byk lg kerje blum saya siap kan.saya mtk diri dulu ye hanim-ssi.kalau awak perlukan pape awk mtak je dkat mamat ni, sbb sehingge awak sembuh die akn jd pengawal awak.’ ‘ok. Hati2. Saya pasti akan gune kan khidmat ni sepenuhnye.hehe.’suke la tu pergune akn org.’ ‘mesti la. Lg pon awk yg langgar saya dulu kan. So, awk kene bertanggung jawab.’
Sejak dari hari tu, hubungan az dan hyung joong semakin rapat.sehingga la hari t’akhir az di hospital.
‘Hyung joong thank sbb dh teman hanim kat hospital ni.tp bleh x hyung joong tlg hanim 1 bende.’ ‘x de hal la. Lg pon tu perkara kecil je.tolong? tolong ape?’ ‘boleh x hyung joong cari kan hotel yang dekat2 cini.hanim malas nk nk jauh dr hospital ingge hanim balik.iye la lg pon kaki hanim bkn nye elok lg.so klu dpt hotel dkt2 dgn hospital senang la sikit klau jadi pape.’ ‘emmm. Apa kate hanim ddk je kat uma hyung joong. Lg pon kat uma hyung joong ada omma ngan dongseng hyung joong. Mesti die org suke klau hanim ddk sementara kat sane. Lg pon hanim leh save duit tinggal kat hotel. Lg 1 nti bleh la hyung joong jd pemandu hanim g jalan2. J ‘x pe la.takut menyusahkan keluarga hyung joong je. Lg pon hyung jong dh byak tlong hanim.’ ‘x menyusahkan la. Omma hyung joong suke klau ade tetamu datang.lg pon nti dongseng hyung joong ade la kwan.’ ‘klau cm tu terima kasih sbb bg tumpang.’
Setibanya di rumah hyung joong                                                                
‘omoni hyung joong dah pulang.hanim pon ade ni.’ ‘oh hyung joong. Selamat datang hanim.mak cik mtak maaf la sbb ank mak cik dh cederakan kamu.’ ‘x pe mak cik. Lg pon dlm 3 hari ni die dh layan saya baik2. So biar la perkara yg dh lepas. J.’ ‘kamu masuk la berehat dulu. Nanti makcik bawak kan makanan ke bilik kamu. Hyung joong kamu anta hanim masuk ke bilik.’ ‘mak cik x pe la x payah susah2. Nti hanim turun sendiri.’ ‘x pe la hanim. Mak saya mmg mcm ni.’ ‘x pe la. Saya x biasa. Lg pon mk saya x suke klau sye wt cm ni. x pe ye mak cik.nti saya turun.mak cik x payah susah2.’ ‘klu mcm tu x pe la. Tp mk cik suruh hyung joong panggil kamu nanti. Ok . Pergi la berehat.’ ‘terima kasih mak cik.sory sebb menyusahkan.’
Selepas selesai makan
‘omma pas mkn ni hyung joong nk ajak hanim pergi jlan2. Myb mlm bru kite org balik.omma x payah sediakn mkn mlm tau.nti hyung joong mkn kat luar dgan hanim.’ ‘ok la. Tp jgn blik lbt sgt.hanim ok ker.’ ‘saya boleh je. Lg pon hyung joong yg bwak kan.heheh. kalau boleh saya x nk bazirkan masa, sbb saya kat cini tinggal 2 hari je sblom saya blik ke Malaysia. So klau boleh nk jalan2 kat sini. J.’ ‘kalau mcm tu x pe la.oh ye sblom lupe, hyung joong alang2 nk kuar tu nti pergi syarikat appa ye. Appa nk  jumpe. X thu la die nk ape.’ ‘oh. Ok t hyung joong jpe appa dulu.’
Di dalam kerata
Hyung joong, nk tye cikit. Appa awak kerje kat mana?’ ‘appa saya kerje di menara kbs. Die bos besar di sana. Kenapa?’ ‘MENARA KBS! Wah!! Bestnye. Mesti hari2 appa awak jpe artiskan. Jelousenye saya.’ ‘hahahha mesti la. Klu x wt pe la die jadi bos kat sane.hehehe. nape hanim pon t’ingin jpe artis ker.’ehh. Mesti la.tujuan hanim ke sini untuk lawat tpt2 menarik sekali gus nk tgk band2 boy..kkaayyy!! jelousenye dgn keluarga awak!!.’ ‘hahahh.. hanim ni kelakar la.hahahha.x pe t pas jumpe appa kite g jln2 kat dlm menara tu, sambil2 hanim cuci mata k.’ ‘hah? Btol ker.wahhh bestnye!! Terima kasih hyung joong. Sayang awak sgt3.eh!’ ‘ape awak ckp hanim. Saya x berape dgr la.’ ‘hah? Mane ade sye ckap pape.’ ‘tdi awk ade ckp awk sayang saya.’eh? Mane ade. Awak salah dgr ni.’ ‘iye la tu.’ ‘iye.hehehe :P.’
Di menara KBS
‘annyong .’ ‘hyung joong syukur la kamu dtang. Boleh x kamu tolong appa anta kan fail ni ke itaewon. Appa x sempat la nk hantar. Esok appa dh nk keluar negara.’ ‘la. Nape appa x suruh je pekerje appa yg hantarkn.’ ‘x boleh. Fail ni penting sgt.appa x sempat nk hantar bb ari ni appa ade meeting.kamu tolong ye. Oh ye, sape ni.’ ‘emm iye la.oh. ni la hanim yg hyung joong cerita kan tu.’ ‘annyonghaseyeo ajussi.’ ‘oh rupa2 nye kamu la hanim. Sory ye hanim pak cik x bleh lame, sbb jp lg pak cik ade meeting.’ ‘x pe. Pak cik pergi la meeting tu.nti x sempat pulak.’ ‘appa, nti hyung joong nk bwak hanim jalan2 dln bangunan ni tau. Pastu bru hyung joong anta kan fail appa.’ ‘suke hati la. Yg penting hanta sebelum pejabat tutup.’ ‘kasahamida appa. Jom hanim kite pergi.’ ‘x sbarnye nye nk jumpe die org. hehehhe.’
Di menara KBS az dpt berjumpe dgan ramai artis kegemaran  seperti pelakon2 2 day 1night, b.a.p, BtoB, dan ramai lg yg kebetulan ada disitu. Selepas selesai az mencuci mata, mereka pon ke Itaewon.
‘ajussi, ni fail yg ajussi mintak. Appa mintak maaaf sbb x bleh hantarkan sbb jadual die padat sgt mggu ni.’ ‘oh, x pe la. Jji dpt. Sbnarnye bde ni bleh bg mggu dpn. Appa awk mmg x suke menangguhkan kerje.’ ‘la iye ker.x pe la klau mcm tu, sya mintak diri dulu.’ ‘ok. Terima kasih bagi fail ni.’
‘hanim jom kite jlan2 kat cini dulu. Kat cini ade mcm2 bende. Dr mknan ingge la ke pakaian. Hanim nk g yg mane dulu.’ ‘wah btol ker. Klu mcm tu hanim nk beli cendera hati utk family n kwan2 hanim dulu. Pastu bru hanim belanja puas2 tok barang hanim. Hehehe.’ ‘wahh. Mcm byk je hanim nk borong ni.’ ‘eh mesti la. Hahhah.’
Selepas selesai berjalan2 di itaewon mereka pergi makan malam di sebuah kedai mee. Selepas selesai makan, hyung joong membawa hanim ke banpo moonlight rainbow bridge.
‘wahhhhh!!! Cantik nye pemandangan kat cini. Mcm dalam minpi jer.’ ‘cantikan pemandangan kat cini. Saya kalau bosan, kat cini la tempat lepak saya. Heheheh.’ ‘cantik sgat2. Tgok air tu warna warni kene cahaya lampu. Mcm npak kristal je.heheh.tpt ni mmg menenangkan. mmg tpt tbaik la.’ ‘saya dh kate.tpt ni mmg menenangkan.’
Setelah beberapa jam mereka di situ akhirnya mereka pulang kerumah. Ke esokkan harinya hyung joong membawa hanim ke, myeondong, namsan tower, gwahamun square dan insadong. Hari terakhir hyung joong membawa hanim ke cheonggechan srteam. Selepas selesai membeli belah…
Npaknye selepas ni kite dh x boleh keluar bsame lg.’ ‘kenapa pulak?’ ;iye la. Petang nti saya dh kene blik ke Malaysia.kite dh x boleh bjumpe.’ ‘haah.saya terlupa ptg ni awak dh balik. Rasa mcm sekejap jer kite berjumpe. X puas rasa nye berkenalan dgan awak.’ ‘saya pon same. Awak la kawan baik saya kat cini. Mesti nti saya rindu kat awak.’
Di lapangan terbang incheon
‘ommoni, ajussi, kasahamida sbb dh jage dn bagi hanim tempat tinggal.hanim akan selalu ingat kan ommoni dan ajussi.’ ‘aik? Omma ngan appa jer.saya x ker?’ ‘hehe. Awak sekali la. Rindu awak lebih (dalam nada yg pelahan) heheheh.’ ‘hanim jage diri baik2 ye.nti klu hanim datang cini lagi singgah la uma. Kirim salam kat omma kamu ye.’ ‘baik la ommoni.nti saya bagi tahu die org.’ ‘hanim ni kimci yg ajussi buat. Nti makan la sama2.’ ‘kasahamida ajussi. Saya pergi dulu ye. Kapal terbang saya dh nk berlepas.’ ‘ok.hati2 ye.kate kat family kamu kami mtak maaf pasal kaki kamu.’ ‘heheh. X pe la ommoni. Omoni x perlu la risau.’ ‘hanim nti dh spai jgn lupa bg thu ye.kte sembang kat twitter tau.awak mesti bg thu saya setibe je kat rumah. Saya tggu awak.’ ‘ok. Nti msuk2 je rumah saya tros bg thu awk. Awk jge family awak baik tau. Saya g dulu. Annyongkaseyeo.’
Di lapangan terbang KLIA family n kwn baik az sudh menunggu. mereka sungguh gembira apabila tlihat kelibat az. Tibe2…
Aaaarrrrrrrrrgggggg!!!!! Az nape dgn kaki ko tu. X kan la ko kene bale kat sane.’ ‘hahahahha. X perlu risau la.nti balik ak ceritakan semuenye k.’
Setibanye dirumah az terus membuka leptopnye. Selepas itu bru la die menceritakan kisah sebenar ketika keberadaannye di sana. Family az sgat bterima kasih kepada family hyung joong.
Semenjak dari itu hubungan az dan hyun joong semakin rapat.mereka selalu berbual2 melalui ym.
TAMMAT

Saturday, 30 June 2012

KERANA KAU..AKU

‘Wei Az tggu la sekejap. Npe cpt sgt ni.’ ‘Korang yg jln lbt sgt.’ ‘tggu la kejap.td kite org masuk contes.adiah utame die melancong tempat kegemaran 5 hari 4 malam.hehe. menarikkan adiah die. Klu ko menang mst ko nk g korea kan.:).’ Hahaha x kan ada nye org yg baik hati nak kasi hadiah mahal2 la. Kene tipu je korg ni. Berape byk duit korg laborkan nk menang bende tu.’ Ish ko ni az kite org saje2 je. Kot2 mengene ke ape slahnye. Lg pon kite org cume jwb bbrapa soalan je. X kene byar pon. So x perlu tkot la klu kene tipu pun.’ ‘suke hati korg la. T klu dh kena tipu jgn nk sumpah serampah dh la.’
Seminggu kemudian
‘korg masuk la dulu ak nk g tgk surat jap.’
Selepas membace surat2 tsebut..
‘wei ak nk tye cikit ni.’ ‘ape dia.’ ‘korg ade x masukkan name ak kat mane2 kontes o pape.’ ‘kontes pe? Nape ngan surat tu?’ ‘ni hah, surat ni kate ak menang percutian 5 hari 4 malam, tempat anda pilih sendiri. Pelik la. Setahu ak, ak x penah pon msuk ape2 kontes.’ ‘HAH! Ko menang ke.wah x sangka ko boleh menang.bagosnye.ko ni mmg lucky la.^^’ ‘npe pulak? Ak x fhm la.’ ‘ko igt x mggu lpas yg ak ade msuk kontes tu.sebnarnye, ak letak name ko. Bkn name ak. Hehehe. Sory. Ak main2 je mase tu x sangke lak ko btol2 menang.bile tarikh penebusan hadiah tu.‘ko ni mmg la.suke letak name ak.kalau ko hutang dgn along ko bbuh name ak gak siap ko.’ ‘heheh setkat ni x de lg.hehe.ble tarikh die.’ ‘ko jgn nk ngade2 k. esok trikh penebusan die. Cm ne ni. Nk g ker. Atau nk biar je.’ ‘eh mst la g.kite g je. T kite selidik la. Emm tarikh die sok eh. Sok ko x de klas kan. Ak nye kls pon bru di btal kan.so sok ak teman ko g tebus tiket tu k.:).’ ‘em..suke hati ko la.’
Di syarikat pelancongan
‘boleh saye bantu kamu berdua.’ Saya mahu buat penebusan tiket perlancongan.ni dia. Btol ke psal tiket ni. Bleh pergi ke destinasi yg ingin lawati.’ ‘oh, kamu la pemenang tu.betuah nye kamu. Dalam 1 juta org yg join kontes ni, kamu yg tpilih. Saya join pon x tpilih.hehe.lg pon tiket ni cume sorg je pemanang.’ ‘wah btol ke. Mmg betuah btol la ko ni Az.’ ‘hehe. Boleh saye thu hadiah2 ni sbnarnye untuk ape ye.saye rase mustahil la bg suke2. Mesti ade something.’ ‘oh. Hadiah2 ni pemberian syarikat semperne ulang tahun yang ke 25.’ ‘oh cm tu ke. Mcam mane nk tebos hadiah ni.’ ‘awk cume bagi name tempat yg awak nk pergi dgan tarikh awk berangkat.pastu isi borg ni.’ ‘Korea. Seoul, korea.tarikh die bulan depan.’ ‘eh ko ni pulak yg memandai2.bulan dpan. Ko igt ak x de klas ke.’ ‘eh biar la tiket ni ak yg menangkan. Lg pon mmg ko tpingin pon nk g sane kan. Hello syg. Bln dpn kan dh start cuti semesta. So x perlu la tkot.’ ‘ dh cti eh.hehe cpt nye.. mk bpak ak cm kasi la.’ ‘lek la. T ak tlg tye kan k.dh la x yh byk soalan.pokok nye ak setel kan semue nye spak kok g sane k.’ ‘emm iye la.ko ni dh mcm pembantu ak la pulak.hahah’ ‘ish ko ni.ak nk tlg ko menolak.’ ‘hahha mane aku de ckap ak menolak.hehe’
 
Sebulan kemudian
Di lapangan KLIA
‘jage diri tu baik2 kt  sane tu.ko dh la ddk sorg je kt negare org. jage perangai.bwak x kamus. T kelam kabut nk ckap ngan org.’ ‘semue lengkap. Kan ko yg sedia kan. Hehe. X yah risau la. Pandai la ak jage diri kat sane tu. Klu x thu sgt tido je kt tpi jlan. X pon tido kat lokap.hahaha’ ‘ish ko ni ak ckp btol2 ko main2 lak. Ko tu bru first time g luar negare. Ati2 kat sane mcm2 leh blaku. Oh ye mk ko x dtg skli anta ko ker.’ ‘hahaha iye la.mak ak x leh dtg die ade byak kerje.thank teman ak spai airport.’ ‘oh.ko nye kapal terbang blepas kul bper.’ ‘jp lg berlepas la.’ ‘klu cm tu ko msuk dulu la.jage diri baik.’ ‘ok. Tolong jage mk ak tau.’
Di lapangan Incheon
‘WAHHH!!!!! Akhirnye sampai gak ak ke korea!! Seronoknnye..heheh. pasni nk ambik teksi tros ke seoul la.x sbarnye!!!’
Di  dalam teksi
‘nanti spai seoul nk chek in hotel dulu pastu nk g jln2 kat seoul. X sbarnye nk melawat seoul.
Setibenya di Seoul
‘wwaahhh!!! Seronoknye!!!!.(sambil melompat2 keriangan) Eh ade ramai2 kat seberang jalan tu. Mcam menarik je.nk g tengok jap la.
(Semasa az sedang melintas jalan, tiba2 sebuah kerete melanggar az) aaarrrgggggg (az terpakse di kejarkan ke hospital)

bersambung...

Google+ Followers